Назад на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Време је за школу Време је за школу Време је за школу Време је за школу

ОШ " Живко Томић"

Данас су нашу матичну школу посетили представници Агенције за безбедност саобраћаја који у сарадњи са СУ ”На све стране” спроводе пројекат ”Тренинг безбедне вожње бициклиста” у основним школама у Републици Србији. Један од циљева Стратегије безбедности саобраћаја на путевима је да од 2020. године у Републици Србији нема погинуле деце у саобраћајним незгодама.

Ученици трећег и четвртог разреда наше школе су учествовали у тренингу, јер се показало да је највише повређене деце бициклиста узраста од 11 до 14 година, па је у тим годинама највећи ризик да деца бициклисти страдају у саобраћајним незгодама. Показали су своје способности у вожњи бицикл на припремљеним полигонима, после краћег предавања и обуке. Успешно су извели тренинг, без грешке стигли до циља и освојили бициклу за школу која ће служити за даље тренинге и обуке, као и припреме за такмичења. Том приликом сви ученици су добили светлеће траке - наруквице и светла за бицикле.

 viber slika 2020 10 20 15 36 35

Поштовани читаоци „Просветионика“,

 

Овај електронски часопис је намењен просветним радницима и свим поштоваоцима просветитељске мисије. Покренули смо га са жељом да прикажемо примере добре праксе, изузетне појединце међу нама, често борце са ветрењачама, али оне који не одустају и верују да је просвета увек била и биће светионик знања. Сматрамо да је сваки објављени текст афирмативан и инспиративан онима који желе да своје знање и рад унапреде. Позивамо све заинтересоване колеге да нам пишу, ако имају нечим да поуче, прикажу свој рад и помогну другима да дођу до нових идеја.

 

Уредништво часописа „Просветионик“

 

Линк на који можете видети часопис је испод

 

https://en.calameo.com/read/0064535524835bf504058

Обавештавамо Вас да је у сарадњи Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", Светске здравствене организације и УНИЦЕФ-а, припремљен видео материјал (филм) намењен ученицима основних школа са кључним препорукама за безбедан боравак у школи.

Кратак филм можете видети испод

Филм

 Прeпoрукe зa првeнциjу ЦOВИД-19  у шкoлскoj срeдини 

 

Поштована/-и,

 

Обавештавамо Вас да је у сарадњи Министарства здравља, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", Светске здравствене организације и УНИЦЕФ-а, припремљен видео материјал (филм) намењен ученицима основних и средњих школа са кључним препорукама за безбедан боравак у школи. Филм се може преузети на линку: https://we.tl/t-P7WJ8BGFHj

 

Такође, у прилогу достављамо допис Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" који се односи на употребу визира, као и контакте института/завода за јавно здравље.

 

Срдачно,

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Oвaвeштaвaм Вaс дa су пoстojeћe и дистрибуирaнe прeпoрукe зa првeнциjу ЦOВИД-19  у шкoлскoj срeдини дoпуњeнe и пojaшњeнe и нaлaзe сe нa сajту Институтa зa jaвнo здрaвљe Србиje нa линку: 

http://www.batut.org.rs/download/aktuelno/Skole.pdf

Контакти института

Употреба визира

Copyright © 2020 ОШ "Живко Томић" Rights Reserved.